MENOPAVZA – Prednosti GOOD GREEN VITALITY napitka za ženske med menopavzo

Mar 6, 2024

Menopavza je naravni prehod v življenju ženske, ki ga zaznamuje konec menstruacije in plodnosti. Lahko povzroči nešteto simptomov, od navalov vročine in nočnega potenja do nihanj razpoloženja in nespečnosti. Ker hormonske ravni nihajo, postane prehrana pomemben del pri obvladovanju teh sprememb in zagotavlja lažji prehod. Samo 10g Nuzest Good Green Vitality praška je dovolj, da boste občutile razliko. Zakaj se sprašujete? Zelenjava v prahu s 75+ sestavinami bogatimi s hranili, superživili in pro in prebiotiki. Raziščimo, kako lahko ta izdelek koristi ženskam med menopavzo.

Hormonsko ravnovesje in podpora razpoloženju

  • Withania somnifera ali ašvaganda znana tudi kot adaptogen, lahko pomaga telesu pri obvladovanju stresa in uravnava hormone, kar je lahko še posebej koristno med menopavzo.
  • Ginseng, ki se pogosto uporablja za boj proti utrujenosti in podpira kognitivne funkcije, lahko pomaga tudi pri uravnavanju nihanj razpoloženja, do katerih pride med menopavzo.

Podpora mišično-skeletnega sistema

  • Rdeče morske alge in veganski holekalciferol zagotavljata kalcij in vitamin D, ki sta ključnega pomena za podporo kosti in celotnega mišično-skeletnega sistema. Ženske so izpostavljene povečanemu tveganju za osteoporozo po menopavzi, zaradi česar so ta hranila bistvena.
  • Menakinon-7 je oblika vitamina K2, ki pomaga pri mineralizaciji kosti.

Prebavna podpora

  • Lupina psiliuma in spolzki brest oba vsebujeta veliko prehranskih vlaknin, spodbujata prebavo in pomagata pri morebitnih težavah s prebavili med menopavzo.
  • Lactobacillus acidophilus & Bifidobacterium bifidum so mikrobiotiki, ki podpirajo zdrav črevesni mikrobiom.

Kardiovaskularna podpora

  • Jabolčni pektin in citrusni bioflavonoidi podpirajo srčno-žilni sistem, kar je ključnega pomena, saj se tveganje za bolezni srca po menopavzi lahko poveča.
  • Crataegus monogyna (glog) se tradicionalno uporablja za zdravje srca.

Podpora za jetra

Silybum marianum ali pegasti badelj je znan po svojih lastnostih zaščite jeter, lahko podpira poti razstrupljanja jeter med hormonskimi nihanji, ki so povezani z menopavzo.

Naravna energija in vitalnost

Rhodiola rosea ali rhodiola in spirulina obe lahko povečata raven energije – adaptogene lastnosti Rhodiole rosea in visoka hranilna vsebnost spiruline pomagata pri boju proti utrujenosti, ki je pogosto povezana z menopavzo.

Podpora za kožo

Aloe vera in Centella asiatica ali gotu kola podpirata sistem ovojnice/kože in lahko pomagata pri suhi koži ali kožnih spremembah med menopavzo.

Podpora imunskemu sistemu

Gobe šitake in 1,3/1,6 beta-glukani krepijo imunski sistem in zagotavljajo splošno podporo zdravju med prehodom v menopavzo

Lajšanje vročin

Nekatere študije kažejo, da lahko korenina sladkega korena pomaga zmanjšati pogostost in resnost vročih oblivov pri ženskah v menopavzi.

 

Seznam sestavin v Good Green Vitality je dolg in očitno je, da je bilo veliko razmišljanja vloženega v ustvarjanje formule, ki obravnava več vidikov zdravja. Čeprav ta dodatek ni nadomestilo za zdravniški nasvet ali zdravljenje, je lahko odličen dodatek k dnevni rutini žensk v menopavzi. Skupne koristi teh sestavin lahko potencialno pomagajo pri krmarjenju težav povezanih z menopavzo z malo milosti in vitalnosti. Pred začetkom kakršnega koli novega dodatka se vedno posvetujte z zdravstvenim delavcem, zlasti med pomembnimi življenjskimi prehodi, kot je menopavza.

*Opomba: Prehranskih dopolnil ne smemo uporabljati kot nadomestilo za raznoliko, uravnoteženo prehrano in zdrav življenjski slog.

Reference:

Ji MX, Yu Q. Primarna osteoporoza pri ženskah po menopavzi. Kronične bolezni in prevodna medicina [Internet]. 2015, 21. marec; 1 (1): 9–13. Dostopno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5643776/

Cerletti C, Esposito S, Iacoviello L. Užitne gobe in beta-glukani: vpliv na zdravje ljudi. Hranila [Internet]. 1. julij 2021;13(7):2195. Dostopno na: https://www.mdpi.com/2072-6643/13/7/2195

Murphy EJ, Masterson C, Rezoagli E, O’Toole D, Major I, Stack GD, et al. Izvlečki β-glukana iz iste užitne gobe šitake Lentinus edodes povzročajo različne in vitro imunomodulatorne in pljučne citoprotektivne učinke – posledice za imunoterapije proti koronavirusni bolezni (COVID-19). Znanost o celotnem okolju. 2020 avgust;732:139330.

Nahidi F, Zare E, Mojab F, Alavi-Majd H. Učinki sladkega korena na lajšanje in ponovitev vročih utripov v menopavzi. Iranski časopis za farmacevtske raziskave: IJPR [Internet]. 2012 [citirano 16. avgusta 2023];11(2):541–8. Dostopno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3832176/#:~:text=Licorice%20roots%20decreased%20the%20frequency

Ege E, Kal H, Altuntuğ K. Uporaba alternativnih metod pri zmanjševanju težav v menopavzi v Turčiji. Afriški časopis za tradicionalno, komplementarno in alternativno medicino. 2014, 2. julij; 11 (2): 295.