PROTEIN PLUS – Kako je drugačen od naše osnovne linje beljakovin?

Jan 21, 2024

Predstavljamo vam serijo Nuzestovih rastlinskih beljakovin PROTEIN PLUS

Ker je sodobno življenje vse bolj zaposleno in zahtevnejše kot kdaj koli prej, je skrb za vaše zdravje in prehrano ključnega pomena. Blagovna znamka Nuzest je vedno obstajala, da bi olajšala prehrano, zdaj pa je predstavila začetek nove serije mešanic napitkov rastlinskih beljakovin z dodatnimi funkcionalnimi koristmi – Plant Protein Plus+. Vsi izdelki v ponudbi imajo osnovo grahovih beljakovin in so zasnovani kot okusne mešanice smoothie-jev, ki prihranijo čas in so pripravljeni za uporabo, s ciljno usmerjenimi koristmi za zdravje, kot so podpora za prebavo, imunski sistem ali vitalnost.

 

BELJAKOVINE zelenje + jagodičevje

Pripravljena mešanica za smoothie z 20 grami beljakovin, pomešanih s hranilnimi močmi, kot so organski ohrovt, pšenična trava in spirulina, ter jagodami z antioksidanti, kot sta acai in gojiberry, za povečanje vnosa vitaminov, mineralov in fitohranil ter podporo splošne vitalnosti. Smoothie-ju ni treba dodajati sadja in zelenjave – samo pretresite z vodo in uživajte. 

 

 

 

Kaj vsebujejo?

Lucerna: rastlinski vir vitamina D je trava lucerne bogata s hranili, kot so železo, kalcij in vitamin C – ter vsebuje aminokisline in bioaktivne rastlinske spojine.

Astragalus: dober vir bioaktivnih spojin (kot so bioflavonoidi, polisaharidi, glikozidi, minerali v sledovih in aminokisline), za katere raziskave kažejo, da imajo lahko številne biološke učinke na telo (kot so antioksidativni, protivnetni in protimikrobni).

Ječmenova trava: ječmenova trava, ki vsebuje veliko prehranskih vlaknin in dober vir beljakovin (vseh 9 aminokislin), je tudi bogat vir klorofila in fitonutrientov (rastlinskih spojin).

Klorela: Klorela, ki vsebuje esencialne maščobne kisline, je tudi vir aminokislin, vitaminov in mineralov ter fitokemikalij, vključno s klorofilom in karotenoidi.

Ohrovt: z majhno količino omega 3 (esencialne maščobne kisline) ima ohrovt veliko vitaminov in mineralov (kot sta vitamina C in K, kalij, železo, baker in mangan), zaradi česar je izjemno bogata s hranili. Vsebuje tudi prehranske vlaknine, aminokisline in številne rastlinske spojine, ki podpirajo splošno zdravje in dobro počutje.

Limona: Limona je odličen vir askorbinske kisline (vitamin C), ki je bistvena sestavina za rast, razvoj in obnovo telesnega tkiva.

Ovsena trava: vsebuje rastlinski antioksidant klorofil in je odličen vir beta-karotena, vitamina K, folne kisline, kalcija, železa, beljakovin in vlaknin – kot tudi vitaminov B in C.

Spirulina: Bogata z rastlinskimi spojinami ter vitamini in minerali je spirulina eden redkih rastlinskih virov vitamina B12 (vitamina, ki se običajno pridobiva iz živalskih linij). Poleg tega uporabljena spirulina vsebuje več kot 60 % popolnih beljakovin in je dober vir nukleinskih kislin, lipidov in esencialnih maščobnih kislin.

Pšenična trava: Pšenična trava je bogata z železom in je dober vir kalcija in aminokislin. Vsebuje tudi presnovne encime, ki so odgovorni za delovanje celic v telesu (vključno s stvarmi, kot so prebava, celično dihanje in shranjevanje energije).

 

BELJAKOVINE + mikrobiotiki

Še ena okusna mešanica na osnovi beljakovin, tokrat z 1 milijardo CFU stabilnih mikrobiotikov (Bacillus Coagulans) in prebiotičnih vlaken za podporo mikrobioma vašega telesa. Bacillus coagulans je zaradi svoje sposobnosti prenašanja ekstremnih okolj in ohranjanja stabilnosti na policah in tudi zaradi svoje vloge pri pospeševanju črevesne prebave, dobro znan dodatek prehranskim dopolnilom. Proizvaja prebavne encime, ki ostanejo aktivni v črevesju in dokazano prebavljajo beljakovine učinkoviteje kot samo endogene človeške proteaze. Ta mikrobiotik izboljša tudi celovitost celic v naši črevesni sluznici, dolgoročno izboljša absorpcijo hranil in zagotavlja protivnetne koristi v črevesju.

 

Zakaj so beljakovine idealna osnova za smoothie?

Beljakovine so bistveno makrohranilo, ki predstavlja gradnike vseh naših celic, tkiv in organov ter igra ključno vlogo pri številnih fizioloških procesih v telesu. Prispeva tudi k občutku polnosti in sitosti, zaradi česar je idealna osnova za hranljiv in nasiten smoothie. Prebavljiv je počasneje kot ogljikovi hidrati in za predelavo potrebuje več energije. Prav tako spodbuja sproščanje ali hormon sitosti, kot je holecistokinin (CCK), ki pomaga možganom sporočati sitost in pomaga uravnavati krvni sladkor.

Zakaj grahove beljakovine?

Vsi vemo, da je uživanje dovolj beljakovin bistvenega pomena za podporo čiste mišične mase, preprečevanje izgube mišične mase in spodbujanje optimalnega zdravja; vendar je danes zaradi toliko različnih diet težko vedeti, kateri viri beljakovin so najbolj primerni. Grahove beljakovine so idealna rešitev, saj zagotavljajo vseh devet esencialnih aminokislin (čeprav imajo nekoliko manj metionina kot živalski viri, zato se ne štejejo za “popolne” beljakovine) in so primerne za večino diet. Grahove beljakovine, ki se uporabljajo v Nuzestovi seriji Plant Protein Plus, so veganske, brez glutena in imajo nizko vsebnost antihranil zaradi svojih edinstvenih metod izolacije na vodni osnovi.

 

Kako je NUZEST drugačen od ostalih znamk?

Bolje zate
Grahove beljakovine lahko nudijo podobne koristi kot beljakovine sirotke, vendar brez mlečnih alergenov in prebavnih motenj. Primerne so tudi za vegetarijance in vegane ter so naravne brez glutena in hipoalergenov. V primerjavi s sirotko se grahove beljakovine absorbirajo počasneje in so bolj nasitne, zato boste dlje časa siti. Študije so pokazale, da lahko izolat grahovih beljakovin zniža raven holesterola in trigliceridov (maščob) v krvi.vDokazano je, da grahove beljakovine pri pridobivanju mišične mase prekašajo beljakovine sirotke.

… in za okolje
Grah je trajnostni pridelek. Porabijo manj vode in manj zemlje kot živalski viri in drugi rastlinski viri beljakovin. Prav tako vrnejo dušik in hranila v zemljo, v kateri rastejo, in jo ohranjajo zdravo za prihodnje pridelke.

Trajnostna embalaža
Znamka Nuzest nenehno išče najboljše načine za podporo okolju. Do danes je bila večina njihovih izdelkov v prahu pakiranih v HDPE posodah, ki jih je mogoče v celoti reciklirati. Ti najnovejši izdelki so začetek prehoda na vrečke, ki jih je mogoče reciklirati, da bi bili še bolj trajnostni. Vrečke uporabljajo manj plastike, so lažje in prostorsko učinkovitejše, kar pa prispeva k splošnemu nižjemu ogljičnemu odtisu.

Bodite pozorni na več izdelkov iz serije Plant Protein Plus+!

*Te informacije se uporabljajo zgolj za deklaracijo in opredelitev hranilne vrednosti vsake spojine v naši mešanici zelenja ter podpirajo prednosti tega izdelka na splošno. Iz tega ne navajamo nobenih zdravstvenih trditev in naša ponudba Protein Plus ni namenjena diagnosticiranju, zdravljenju ali preprečevanju kakršne koli bolezni ali obolenja.